عمل بینی در افراد با پوست نازک یکی از نکات بسیار مهم و حساس در جراحی رینوپلاستی است که قاعدتا پزشک معالج در اولین جلسه مشاوره با بیمار خود قبل از جراحی بینی، آن را مورد ارزیابی قرار میدهد. از طرفی می توان گفت در حالی که در بیماران رینوپلاستی با پوست نازک، غضروف و استخوان برای ایجاد تعریف و پالایش بیشتر برداشته میشود، در بیماران جراحی بینی با پوست ضخیم، غضروف اضافه می شود تا تعریف و پالایش مورد نظر ایجاد شود. افرادی که دارای پوست نازک در ناحیه صورت و بینی خود هستند میتوانند پس از مراجعه به پزشک، نمونه جراحی بینی با پوست نازک را در بین اطرافیان خود و سایر کسانی توسط همان پزشک مورد نظر مورد جراحی قرار گرفته اند را مورد ارزیابی قرار دهند.
در مقاله حاضر قصد داریم با شما درباره عمل بینی در افراد با پوست نازک و اهمیت نوع پوست در جراحی بینی و نتایج حاصل از این جراحی صحبت کنیم.
پوست نازک در جراحی بینی چه تاثیری دارد؟
از نظر پزشکان رینوپلاستی نقش پوست در جراحی بینی و نتایج آن تاثیر بالایی دارد. عمل بینی در افراد با پوست نازک نوع جراحی رینوپلاستی را بسیار دشوار می نماید. خاصیت ارتجاعی پوست از دیگر عوامل مهمی است که بر پیش آگاهی جراحی بینی تاثیر می گذارد.
همانطور که میدانید قالب اسکلت بینی توسط پوست و بافت های زیر پوستی مانند چربی و ماهیچه ها پوشیده شده است. پوستی که بینی را میپوشاند به صاف، نرم شدن، پنهان کردن و تغییر شکل اسکلت بینی کمک میکند و در برخی از نواحی تاثیر بیشتری دارد. بنابراین برای رسیدن به نتیجه مطلوب از جراحی زیبایی بینی باید تاثیری که پوست بر روی فرم نهایی بینی میگذارد و نیز هر گونه تغییر در شکل استخوان ها حتما در نظر گرفته شود.
یکی از عوارضی است که در خصوص عمل بینی در افراد با پوست نازک ممکن است نگران کننده باشد جمع شدن پوست بینی بعد از عمل میباشد. به همین خاطر است که جراح بیمار را به روشهای مراقبتی ویژه و بیشتری پس از عمل سفارش مینماید.
شناسایی پوست نازک در ارزیابی قبل از عمل
همانطور که اشاره شد نازک بودن پوست بینی بخصوص در بینیهای استخوانی ممکن است میزان حساسیت عمل را بالاتر ببرد. اهمیت پوست در جراحی بینی استخوانی این است که در حین جراحی بینی، پوست تمایل به انقباض دارد و ممکن است پس از جراحی، بینی از حالت طبیعی خارج شده و در نهایت ممکن است منجر به ناهنجاری های ناخوشایندی در فرم بینی شود.
نه تنها عمل بینی در افراد با پوست نازک ممکن است در فرم و زیبایی بینی نقش داشته باشد بلکه پوست بینی بعد از عمل در این افراد حساس تر شده و حتی ممکن است در اثر خشکی پوست و یا در مواجه با هوای سرد و یا گرمای زیاد موجب ترک خوردن لایه های پوست و در نتیجه خونریزی سطحی گردد.
برای نازک شدن پوست بینی بعد از عمل جراحی چه کنیم؟
در برخی افراد، پیش بینی یا کنترل اثرات پوست پس از اتمام جراحی ممکن است بسیار دشوارتر باشد. به همین دلیل است که بزرگترین چالش برای جراحی بینی در افرادی که پوست بینی بسیار نازک دارند، دستیابی به اسکلت بینی صاف و محکم است. اگر دستیابی به این شرایط دشوار یا غیرممکن باشد، پزشک میتواند به طور مصنوعی ضخامت پوست را افزایش دهد تا عیوب بینی را بهتر بپوشاند.
از جمله روشهایی که جهت کنترل نازک شدن پوست بینی بعد از عمل به کار میبرند این است که پوست بینی را میتوان با پیوند غشای میانی پوست به طور مصنوعی ضخیم کرد، اما ماندگاری این پیوند مستلزم یک منبع خونرسانی سالم به پوست خواهد بود. پوست نازک معمولاً بیشتر مستعد قرمزی و تشکیل وریدهای عنکبوتی است، اگرچه لیزر درمانی اغلب در رفع این مشکلات پس از جراحی موثر است.
استفاده از ژلها و کرمهای پوستی تجویز شده توسط بهترین جراح بینی نیز میتواند در کنترل این مسئله بسیار نقش آفرین باشد.
احتمال موفقیت جراحی بینی با پوست نازک
در افرادی که پوست بینی بسیار نازک دارند، این احتمال وجود دارد که اسکارهای ناشی از حتی یک برش کوچک نیز باقی بماند. البته خوشبختانه در این افراد تورم ناشی از جراحی معمولا خیلی سریعتر بهبود مییابد.
نقش و اهمیت پوست بینی بعد از عمل و نتایجی که بعد از اتمام عمل جراحی در زیباتر شدن و یا عدم زیبایی خود را نشان میدهد ملموس تر خواهد بود. از این روست که احتمال موفقیت جراحی بینی با پوست نازک بسیار پایین بوده و بیمار باید در انتخاب پزشک باتجربه و کارکشته بسیار دقت نماید. چسبیدن پوست به استخوان بعد از عمل بینی یکی از دغدغه های پزشکان قبل از عمل بینی در افراد با پوست نازک میباشد.
همچنین یکی دیگر از بزرگترین عوارض نازک بودن پوست، پنهان کردن عیوب اسکلت بینی است، به همین خاطر چون پوست نازک بافت بسیار ضعیفی دارد، حتی کوچکترین ایرادات اسکلت بینی به راحتی قابل مشاهده خواهد بود؛ به طوری که پوست نازک روی بینی فقط می تواند کمی بیشتر از یک دستمال کاغذی مرطوب را پنهان کند.
دوران نقاهت جراحی بینی بر اساس جنس پوست چه تفاوتی خواهد داشت؟
نکته قابل توجه دیگر این است که اهمیت پوست در جراحی بینی گوشتی نیز همانند بینیهای استخوانی در افرادی با پوست نازک بسیار مهم و متفاوت است. نه تنها در حین عمل و ایجاد اسکارها پزشک نیازمند دقت و زمان بیشتری است بلکه طبیعتا دوران نقاهت نیز پس از عمل بینی در افراد با پوست نازک نیازمند مراقبتهای ویژه ای در زمان تعویض پانسمان، شستشوی بینی و یا خروج فیلتر از بینی میباشد.
معمولا پزشک توصیه میکند تا بیمار حداقل 4 الی 6 هفته از تماس دست با بینی جلوگیری نماید. همچنین لازم است در دوران نقاهت بیمار در زمان شستشوی صورت و بینی از آب کاملا ولرم استفاده کند و ماساژهای نرم به کمک انگشتان و به همراه ژلها و کرمهایی که پزشک توصیه می نماید را ترک نکند.
اگرچه عمل بینی در افراد با پوست نازک از حساسیت ویژه ای برخوردار است اما اگر افراد به کمک یک پزشک ماهر دوران جراحی و نقاهت خود را به درستی بگذرانند حتما به بهبود کامل و زیبایی مورد انتظار خود خواهند رسید.